07.02.2024

Miraç Kandili dualarla idrak edildi

Recep ayının 27’nci gecesi olarak bilinen Miraç Kandili ilçemiz Cami’lerinde dualarla idrak edildi.

Kandil münasebetiyle ilçemizde bulunan tüm camilerimizde programlar düzenlendi. Camilerimize akın eden vatandaşlar namaz kılıp dua ve niyazda bulundu.

Ayrıca İlçe Müftülüğü ve Çukurca Kaymakamlığı işbirliğinde merkez Emirşaban Cami’inde Miraç Gecesi ve 6 Şubat depreminin 1. yıl dönümü münasebetiyle hayıtını kaybeden vatandaşlarımızı anma Özel Programı düzenlendi. Yatsı namazından sonra başlayan programda aşr-ı şerifler, Yasin-i şerif  ile mevlit okundu. İlahiler söylendi. Sene-i devriyesine girdiğimiz Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi derinden etkilen deprem felaketinde zarar görenler ile İsrail zulmü altında yaşam mücadelesi veren Filistinli mazlum halk için dua ve niyazda bulunuldu. Emekli İmam Hatip Ahmet Akar Miraç Gecesinin hikmet ve fazileti konulu vaaz ve depremde vefat eden vatandaşlarımız için din görevlilerimiz tarafından okunan hatimlerin duası yaptı.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği program yatsı namazının kılınması, Kur’an-ı Kerimlerin okunması, mevlitler, hatimlerin dua, ve Müftülüğümüz  tarafından yapılan   ikramının ardından sona erdi.

Programa, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Engin Çağlayan, kurum amirleri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.