15.10.2019

İl Müftümüz Gürbüz'den Din Görevlilerine: Toplumla Diyaloğunuz Daimi Olsun

İl Müftümüz Faruk Gürbüz'den Din Görevlilerine : "Toplumla Diyaloğunuz Daimi Olsun"

İl Müftümüz Faruk Gürbüz Ekim ayı mutad toplantısında personellerle bir araya geldi.

Merkez Hacı Sait Camiinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıya il müftümüz Faruk Gürbüz, il müftü yardımcısı Osman Doğan, şube müdürleri, vaizler, büro personelleri ile din görevlileri katıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında müftülüğümüzce yapılan etkinliklerin değerlendirmesini yapıp hafta boyunca etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür eden il müftüsü Gürbüz, personelleri ilgilendiren günlü yazı ve duyuruları bildirdikten sonra özetle şunları kaydetti.

“Bilindiği üzere Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda Ocak ayından beri uygulamaya devam ettiğimiz “Gençliğe Değer Projesi” kapsamında ilgilenmekte olduğumuz gençlerimiz var. Bu gençlerle irtibatınız sürekli devam etsin, onlarla birebir ilgilenin, gittikleri okullarda onları yalnız bırakmayın, eğitim-öğretim dönemi boyunca daha yakından iletişimin sağlanabilmesi için okullardaki okul aile birliği bünyesinde yer bulmaya çalışın” dedi.

Bu ay içerisinde okunacak kitabın tanıtımını da yapan müftü Gürbüz konuşmasının devamında; “Toplumda sabah namazı ve cemaat bilincinin oluşabilmesi için sabah namazı buluşmalarına devam edin. Cami cemaatiyle irtibatınız sürekli olsun. Özellikle çevrenizdeki düğünlerin İslami kurallar çerçevesinde yapılması için elinizden gelen gayreti gösterin. Toplumla olan  diyaloğunuz sürekli olsun” dedi.

Ayrıca önümüzdeki günlerde kutlayacağımız Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla yapacağımız programlara etkin bir şekilde katılım sağlamanızı ve bu çerçevede görev yerinizde haftanın temasıyla ilgili etkinlikler gerçekleştirmenizi istiyorum.” dedi.

Dilek ve temennilerin alınmasından sonra toplantı sona erdi.