02.04.2018

Okul Kütüphanelerinde Diyanet Yayınları Köşesi Oluşturuldu

Müftülüğümüz tarafından ilimiz merkezindeki bütün ortaokul ve liselerde oluşturulması planlanan "Diyanet Yayınları Köşesi"nin startı Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’nden verildi.

30 Mart 2018 tarihinde düzenlenen programa valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcısı Bekir Abacı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu İl Özel İdare Sekreteri Osman Kızılban, İl Kültür Müdürü İdris Ağacanoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vahap Şimşek, İl Müftümüz Faruk Gürbüz, Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Korkmaz, Hakkâri Baro Başkanı Av. Zeydin Kaya, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler ile merkezde görev yapan din görevlileri katıldı.

Programın açılışında söz alan İl Müftümüz Faruk Gürbüz, geçen sene "Okuma Kültürünün Geliştirilmesi amacıyla Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile imzaladıkları protokolle cami ve Kur'an kurslarında "Semt Kütüphaneleri" oluşturduklarını anımsattı. Bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katkılarıyla İlimiz Merkezindeki ortaokul ve liselerde Diyanet Yayınları Köşesi oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Gürbüz, "Bu haftanın Kütüphane Haftası olması münasebetiyle de böylesi anlamlı bir günde kitap dağıtımının startını bu okulumuzdan vermek istedik. İlimiz merkezindeki bütün ortaokul ve liselerin yanı sıra Kredi Yurtlar Kurumu, Hakkâri Bedensel Engelliler Derneği, Gençlik Merkezi, Cezaevi ve Polis Özel Harekât Şube Müdürlüğünde de Diyanet Yayınları Köşesi oluşturacağız. " dedi.

Daha sonra 2018 yılı Eylem Planı kapsamında Müftülüğümüz tarafından orta dereceli okullarda oluşturulacak “Diyanet Yayınları Köşesi”nin açılış startı, Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak tarafından verildi. Sayın Valimiz Toprak konuşmalarında özetle;

"Okullarımızın kitap yönünden zenginleştirilmesi, çocuklarımızın daha aydınlık şekilde bilgiye dayalı düşünce sahibi olabilmeleri amacıyla önceki senelerden beri birçok okulda kütüphane bölümleri açmaya başladık. Biliyorsunuz bu hafta da Kütüphane Haftası. Kütüphanelerin varlığı bir toplumun ilerlemesi, bilinçlenmesi, her şeyin farkında olması yani hazineye sahip olması demektir. Bu kapsamda Müftülüğümüz tarafından Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınlarından oluşan 50 çeşit güzel bir setle bu okulda dağıtıma başlıyoruz. Kısa bir göz gezdirme imkânı bulduk. Eserlerin hepsi gerçekten birbirinden kıymetli. Bu eserler, hem dinimizi ahlakımızı doğru bir şekilde öğrenme ve uygulama imkânı, hem de gençlerimizi ve insanlarımızı kötü alışkanlıklardan önce bilinçlendirip sonrada korunmasına yönelik çok faydalı eserlerdir. İnşallah bütün ortaokul ve liselerimize dağıtacağımız bu eserlerimiz gençlerimizin milliyetlerine, maneviyatlarına geleneksel değerlerine, dinlerine ve bunların sonucu olarak da iyi ahlak sahibi olmalarına vesile olur. Hayırlı uğurlu olsun, emeği geçenleri de tebrik ediyorum."dedi.

Diyanet Yayınları Köşesi’ndeki yayınları inceleyen Valimiz Sayın Toprak ve beraberindekiler ardından hazırlık sınıflarını ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet ettiler.