05.02.2018

Şehit Teğmen İçin Mevlit Programı Düzenlendi

05 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır’ın Sur İlçesindeki terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonda şehit olan Teğmen Abdulselam Özatak için Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

05 Şubat 2018 tarihinde ikindi namazından sonra ilimiz merkez Hacı Sait Camiinde düzenlenen mevlid programına Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak, Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Yüksekova 3’üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Şırnak Şenoba 48. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Yiğittürk, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Hakkâri Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, kurum amirleri, şehit Teğmen Abdulselam Özatak’ın babası Salih Özatak ve ailesi ile kalabalık bir vatandaş gurubu katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, din görevlilerimiz tarafından okunan  mevlid, aşrı şerif ve  ilahilerle devam etti.

Ardından kürsüye çıkan il müftümüz Faruk Gürbüz tarafından şehit teğmen Abdulselam Özatak’ın şahsında Afrin ve diğer şehitlerimiz için okunan duadan sonra program sona erdi.

Cami çıkışında katılımcıların tamamına ikramda bulunuldu.