18.07.2017

Hakkâri’de "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü" programı düzelendi

15 Temmuz 2017 gecesi Hakkari Valilik binası önünde Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak himayelerinde, ilimizdeki bütün kurum müdürleri, STK temsilcileri ve yoğun bir vatandaş kitlesinin katıldığı program, din görevlilerimiz tarafından okunan salalar ile başladı.

İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kur’an Kursu Öğreticimiz Çergez Deniz’in Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak günün mana ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı.

15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan sinevizyon gösterimlerinin ardından Müftülüğümüz görevlileri tarafından ilahiler okundu.

Gece saatler 00.13’e geldiğinde ise ilimiz merkez ve köylerindeki bütün camilerde eş zamanlı salalar okunmaya başlandı. Ardından il müftümüz Faruk Gürbüz  şehitlerimiz için bütün katılımcıları duygulandıran bir dua yaptı.

Program, Merkez Hacı Sait Camiinde; Valimiz  Sayın Cüneyit Orhan Toprak, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve diğer kurum amirlerinin katıldığı  sabah namazı buluşması ile sona erdi.

Program sonunda Gençlik Spor İl Müdürlüğünce katılımcılara çorba ikramında bulunuldu.