14.07.2017

15 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenen hain darbe girişimi sonucu şehit olan vatandaşlarımız tekbir ve dualarla anıldı.

Bu gaye ile 14 Temmuz 2017 Cuma günü cuma namazından önce ilimiz merkez ve köylerindeki bütün camilerde hatim ve dua programları düzenlendi.

İlimiz merkez Hacı Sait camiinde düzenlenen ve Sayın Valimiz Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcıları Bekir Abacı ve Cüneyt Epcim, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ile diğer kurum müdürlerinin  hazır bulunduğu program aşr-ı şerif okunmasıyla başladı. Cemaatle birlikte getirilen tekbirler, söylenen ilahiler ve okunan Yasin-i Şerif ile taçlandırılan program, il müftümüz Faruk Gürbüz’ün günün mana ve önemi konulu kısa konuşması  ile devam etti.

İl Müftümüz Faruk Gürbüz tarafından ülke genelinde hain darbe girişimi sonucu şehit düşen vatandaşlarımızın ruhları için okunan 100 bin hatm-i şerifin duası yapıldıktan sonra program sona erdi.