25.04.2017

2017 Yılı Kutlu Doğum Haftası ilimiz ve ilçelerinde düzenlenen yoğun etkinliklerle icra edildi.

14 Nisan 2017 tarihinde Hakkari Merkez Kapalı Ceza ve Tutuk evinde cezaevi vaizi Yılmaz Önal moderatörlüğünde düzenlenen programa tutuklu ve hükümlüler ile cezaevi personeli katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra haftanın mana ve önemi hakkında yapılan konuşmalar ile söylenen ilahiler ardından, tutuklu ve hükümlüler arasında daha önce yapılan Siyer-i Nebi bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilerek program sona erdirildi.

17 Nisan 2017 tarihinde Hakkari İl Kültür Müdürlüğüne ait Konferans Salonunda bayanlara yönelik olarak düzenlenen programa katılım yoğun oldu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, açılış konuşmaları, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzman Vaizlerinden Ayşe Akkoç’un konuşmaları ve söylenen ilahilerin ardından nihayete erdi. Aynı gün yapılan ev ziyaretleri ev sahipleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

19 Nisan 2017 tarihinde Yüksekova’da il müftümüz Faruk Gürbüz ve Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfettişi Sadi Arslan’ın katılımıyla program düzenlendi.  Programa katılım oldukça yoğundu. Okunan Kur’an-ı Kerim ardından sırasıyla ilçe müftü vekili Mehmet Korkut, il müftümüz Faruk Gürbüz ve Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Sadi Arslan tarafından yapılan  konuşmalar ve söylenen ilahilerin katılımcıların memnuniyetine sebep olduğu gözlendi.

Yine aynı gün Hakkari merkez Durankaya beldesinde açık havada düzenlenen program yoğun ilgiye sahne oldu. Merkez vaizimiz Abdulcelil Arslan’ın  katıldığı programda belde camilerinde görev yapan imam-hatipler Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunup, ilahiler okudular.  Belde sakinleri böylesi programların devamı temennisiyle  müftülüğümüze teşekkürlerini ilettiler.

20 Nisan 2017 tarihinde ilimiz müftülüğünce Hedef Halı Sahada düzenlenen program, gerek mülki  ve askeri erkan, gerek daire amirleri ve gerekse vatandaşlarımızın yoğun ilgisine mazhar oldu. Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra sırasıyla İl Müftümüz Faruk Gürbüz, valimiz sayın Cüneyit Orhan Toprak ve  Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Sadi Arslan’ın yaptıkları konuşmalar katılımcılardan tam not aldı. Konuşma aralarında söylenen ilahiler ile okunan şiir vatandaşlarımızın duygulu dakikalar geçirmesine sebep oldu.

21 Nisan 2017 tarihinde Çukurca ilçesinde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp, ilçe müftüsü Zafer Güneş, il müftümüz Faruk Gürbüz ve Başmüfettiş Sadi Arslan’ın konuşmaları ile devam etti. Programa katılım yoğundu.  İlçe İmam Hatip Ortaokulu ilahi gurubunun seslendirdiği ilahiler katılımcıların duygulanmasına vesile oldu.

22 Nisan 2017 tarihinde program sırası Şemdinli ilçesindeydi. Şemdinli ilçe merkezi ile Derecik belgesinde açık havada yapılan programlara katılım oldukça fazlaydı. Programlarda ilçe müftüsü Muhammed Değirmenci’nin açılış konuşmalarından sonra, il müftümüz Gürbüz ve Baş Müfettiş Sadi Arslan’ın yaptığı konuşmalar sonuna kadar dinlendi. Okunan Kur’an-ı Kerim ve söylenen ilahiler programlara ayrı  renk kattı.

Ayrıca haftanın dolu dolu geçmesini temin amacıyla  ilimiz merkez ve köyleri ile ilçeler bünyesindeki cami ve kur’an kurslarında değişik etkinlikler düzenlendi.

Programların tamamında katılımcılara değişik hediyeler verilerek canlı gül dağıtıldı ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.