16.01.2018

Yılın İlk Aylık Mutad Toplantısı Yapıldı

İl Müftümüz Faruk Gürbüz 2018 yılının ilk aylık mutad toplantısında personellerle bir araya geldi.

15 Ocak 2018 tarihinde Merkez Hacı Sait camiinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıya İl Müftümüz Faruk Gürbüz, şube müdürleri, vaizler, büro personelleri ve din görevlileri katıldı.

2017 yılının değerlendirilmesi ile 2018 yılında yapılacakların istişare edildiği toplantıda konuşan il müftümüz Gürbüz geçen yıl yapılan hizmet ve faaliyetlere emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra görevlilerden; “Bu yıl kaldıkları yerden ve üzerine koyarak hizmetlere devam etmelerini, camilerin temizlik ve bakımlarına her zamankinden daha fazla önem vermelerini, kadınlara yönelik irşat hizmetlerinin etkinliğini arttırmak gayesiyle gerekli duyuruları yaparak ilgi alaka göstermelerini, toplumda sabah namazı bilincinin oluşturulabilmesi için 18 Mart 2017 tarihinden bu yana aralıksız devam ettirilen sabah namazı buluşmalarının yapılacağı camileri etkili bir şekilde ilan etmelerini,  muhitlerindeki hasta, yaşlı, engelli, şehit aileleri ile gazileri ziyaret ederek hal hatır sormalarını, sevinç ve kederlerine ortak olmalarını, gençleri camilere ısındırmak için azami gayret göstermelerini, kadınlar için camilerde uygun ve hijyenik mekanlar hazırlamalarını, din hizmetini cami duvarları arasına sıkıştırmamalarını, mevlit, düğün ve taziyelerde vatandaşları yalnız bırakmamalarını istedi.

Daha sonra İl Müftümüz Gürbüz ilimiz merkez Ulu Camiinde yıllarca görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan Mikail Yiğit’e, camiamıza verdiği hizmetler  nedeniyle teşekkür ederek kitaplar hediye etti.

Dilek ve temennilerin alınmasından sonra toplantı sona erdi. 16.01.2017