05.12.2017

Gençler Sabah Namazında Buluştu

Her hafta merkezdeki mahalle camilerinin birinde mutad olarak gerçekleştirilen “Sabah Namazı Buluşması”  Mevlid-i Nebi dolayısıyla 02 Aralık 2017 tarihinde Merkez Hacı Sait Camiinde gerçekleştirildi.

Buluşmaya il müftümüz Faruk Gürbüz, vaizler, şube müdürleri, müftülük büro personelleri, din görevlileri ile kadın ve erkeklerden müteşekkil kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Program Kur’an Kursu öğreticisi Çergez (Abdulkadir) Deniz’in okuduğu Yasin-i Şerif suresi ile başladı. Kılınan sabah namazının ardından getirilen tekbir ve salavat-ı şerifeler ile yapılan tesbihatların ardından İl Müftümüz Gürbüz “Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerinin kainata kazandırdıkları, peygamberlik öncesi  ile peygamberlik hayatı, Sahabe-i Kiramla olan ilişkileri, kadın, genç ve çocuklara verdiği önem hakkında bilgi verdikten sonra O’na oymanın, O’nun sünnetini yaşamanın önemini vurguladı.

Verilen ikramların ardından program sona erdi. 05.12.2017