04.12.2017

Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğünde Mevlit Programı

Mevlit Kandili dolayısıyla Müftülüğümüzce; 30 Kasım 2017 Perşembe akşamı Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğüne ait yurtlarda kalan öğrencilere yönelik program düzenlendi.

Programa İl Müftümüz Faruk Gürbüz’ün yanı sıra Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Gökhan Turan, kurum çalışanları ve yurtlarda kalan kalabalık sayıda öğrenci katıldı.

Kur’an-ı Kerim ziyafeti ile başlayan program “Hayat Kitabı Kur’an”  konulu sinevizyon gösterimi ile  devam etti. Ardından sahne alan İl Müftülüğü korosunun seslendirdiği kaside ve ilahiler katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Daha sonra kürsüye gelen İl Müftümüz Faruk Gürbüz “Peygamberimiz (sav)’in Gençliğe Verdiği Önem”   konulu konferansında; “Hz. Muhammed (sav)’in nübüvvet öncesi gençliği ile nübüvvet sonrası hayatı hakkında bilgi verdikten sonra, O’nun gençlerle iletişimini ve gençlere verdiği değerle ilgili örnekler verdi. O günkü genç sahabilerin Peygamberimiz (sav)’e karşı tutum ve davranışları ve günümüz gençliğinin Peygamberimiz (sav)’e karşı vazifelerini anlatan Gürbüz, özellikle gençlerimizin Hz. Peygamberin sünnetini yaşayarak sahip çıkmalarının önemine vurgu yaptı.

Verilen ikramla program sona erdi.

Program çıkışında katılımcılara Kur’an-ı Kerim ile dini konulu kitaplar hediye edildi. 04.12.2017