24.11.2017

Mahalle Buluşmalarının Finali Yapıldı

İl Müftümüz Faruk Gürbüz her hafta bir mahallede bulunan din görevlileri ile yaptığı toplantıların finali için il merkezindeki görevlileri Merkez Ahmed-i Hani kur’an Kursunda bir araya getirdi.

İl Müftümüz Gürbüz, ilimiz merkezindeki  mahalleler ile Bağışlı köyü ve çevresinde bulunan din görevlileri ile her hafta bir mahalle camiinde buluşarak, daha kaliteli din hizmeti sunmak için yapılması gerekenler hakkında görüş alış-verişinde bulundu.

Toplantılarda; yapılan hizmetlerin eksik ve aksaklıklarının giderilmesine yönelik çalışmalar, cemaatle ilişkiler, bayanlara yönelik irşat hizmetleri, şehit aileleri ile, gazi, yaşlı ve hasta ziyaretlerinin önemine  vurgu yapıldı. Sabah namazı buluşmalarına katılımı artırmak ve bu uygulamayı haftanın tamamına yaymak için çalışmalar yapılması, gençlerin camilerle buluşmalarını temin etmek, cami yakınlarında bulunan okul idareci, öğretmen ve öğrencilerle birebir görüşmeler yapılmak suretiyle hizmetlerimizden faydalanmalarını sağlamak ve ortaokul ile lise düzeyindeki okullara Diyanet yayınlarından birer kütüphane oluşturmak gibi konular üzerinde istişarelerde bulunuldu.

6 hafta boyunca il merkezine bağlı mahalleler ile köylerde yapılan bu toplantıların finali 22 Kasım 2017 tarihinde Merkez Ahmed-i Hani Yatılı Kur’an Kursunda yapıldı. Toplantıya il merkezinde görev yapan din görevlilerinin tamamına yakını katıldı. Mahallelerde yapılan buluşmaların değerlendirildiği final toplantısında il müftümüz Gürbüz, buluşmalar akabinde gelinen seviye hakkında din görevlileri ile görüş alış - verişinde bulunduktan sonra verilen ikramla toplantı sona erdi. 24.11.2017