10.10.2017

Her yıl 01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle il müftümüz Faruk Gürbüz Şemdinli ilçemizde din görevlilerine konferans verdi.

Her yıl 01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanan  Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle il müftümüz Faruk Gürbüz Şemdinli ilçemizde din görevlilerine konferans verdi.

04 Ekim 2017 tarihinde Cumhuriyet İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen programa  il müftümüz Faruk Gürbüz’ün yanı sıra ilçe müftüsü Muhammed Değirmenci, müftülük büro personelleri, cami görevlileri ve bayan Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Şemdinli ilçesi  Derecik Beldesi  Yolgeldi Cami İmam Hatibi Zeki Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program  ilçe müftüsü Muhammed Değirmenci’nin açılış konuşmaları ile devam etti.

Ardından konferansa başlayan il müftümüz Gürbüz özetle camilerin memleketin tapusu ve ibadethaneleri olmalarının yanında toplumun huzur ve medeniyetine değer katan müstesna mekanlar olduğunu, yılın 52 haftasının camiler haftası olduğunu  kabul ederek vatandaşlarımızı, özellikle de gençlerimizi camilere ısındırmaya gayret göstermemiz gerektiğini  ifade etti.

İlçe müftüsü Muhammed Değirmenci’nin katılımcılara yönelik yaptığı teşekkür konuşmasının ardından program sona erdi.