02.08.2017

“Cami Çocuk Buluşması” kapsamında ilimizdeki Yaz Kur’an Kurslarında okuyan öğrenciler Merkez Hacı Sait camiinde buluştu.

02 Ağustos 2017 Çarşamba günü Merkez Hacı Sait camiinde düzenlenen buluşmaya il Müftümüz Faruk Gürbüz, müftülük vaiz ve şube müdürleri, büro personeli, din görevlileri ve Yaz Kur’an Kurslarımızda okuyan öğrenciler katıldı.

Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başlayan program il müftümüz Faruk Gürbüz’ün günün anlam ve önemiyle ilgili   açılış konuşmasıyla devam etti. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in çocukları çok sevdiğini anımsatan il müftümüz Gürbüz çocuklardan; Kur-an Kerimi öğrenmenin yanında, namaz kılmalarını ve fırsat buldukça camilere giderek  müezzinlik yapmalarını istedikten sonra etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen görevlilerimize teşekkürlerini iletti.

Çocukların vaaz ve hutbe sunumu, ilahi, şiir ve salavat dinletisi ile  işaret diliyle anlatım sunumlarının ardından, Ahmed-i Hani Kur-an Kursu öğrencisi Ahmet Turan, ülkelerinde zulme uğrayan, göçe zorlanan, savaş ve açlık ile mücadele eden çocukların kurtuluş ve huzuru için dua okudu.

Program çocuklara verilen ikramlarla son buldu.