26.07.2017

2017 yılı hac organizasyonunda Diyanet ve Acente hac organizasyonları ile hacca gidecek vatandaşlarımıza menenjit aşısı yapıldı

2017 yılı hac organizasyonunda ilimiz merkez ve köyleri ile ilçeler bünyesinde hacca gitmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı ve Acente hac organizasyonlarına kayıt yaptıran toplam 216 hacı adayı ile 13 görevliye 26 Temmuz 2017 Çarşamba günü  ilimiz merkez Hacı Sait camii toplantı salonu, Şemdinli ilçe Müftülüğü Toplantı Salonu ve Yüksekova ilçesi İhsaniye camii okuma salonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü elemanlarınca menenjit aşısı yapıldı.

Hakkari ili merkez Hacı Sait camii toplantı salonunda aşı öncesi hacı adaylarımız; menenjit aşısı, ilk yardım ve sıcaktan korunmanın yolları ile diğer önemli sağlık konularında Dr. Asmin Akbaş tarafından bilgilendirildikten sonra müzmin hastalıkları bulunan hacı adaylarımızın sürekli kullandıkları ilaçlardan yeteri kadar yanlarına alma tavsiyesinde bulundu.

Ayrıca kafile başkanı olarak görevlendirilen Vaiz Yılmaz Önal’da aşı işlemi bittikten sonra hac yolcularımıza seminer vererek din görevlileri ile tanıştırdı.

Müftülüğümüz ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün menejit aşısı hizmeti hac yolcularımızın heyecan ve memnuniyetine vesile oldu.