12.07.2017

15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen hain darbe sonucu şehit olan vatandaşlarımız çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Müftülüğümüzce bu çerçevede; 11 Temmuz 2017 Pazartesi günü öğle namazından önce Merkez Hacı Sait Camiinde Valiliğimiz himayesinde Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile koordeneli olarak mevlit programı düzenlendi. Programa Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Gökgöz, diğer  kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Din görevlilerimiz tarafından okunan mevlid-i şerifin ardından il müftümüz Faruk Gürbüz tarafından aziz şehitlerimizin ruhları  için dualar yapıldı.

Öğle namazından sonra ise ilimiz Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından katılımcıların tamamına yemek ikramında bulunuldu.

Aynı gün öğleden sonra ise Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş,  il müftümüz Faruk Gürbüz, Sağlık İl Müdürü Dr. Hamdullah Kara, ASP İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Edip Alan’dan oluşan ekip ilimiz merkez Durankaya beldesinde bulunan 3 şehidin mezarlarını ziyaret ettiler. Mezar ziyaretlerinde şehitlerin aziz ruhları için okutturulan Yasin-i Şeriflerin duası il müftümüz Faruk Gürbüz tarafından yapıldıktan sonra şehit yakınları evlerinde ziyaret edildi.