22.06.2017

Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile ilimiz merkez ve köylerindeki bütün camilerde düzenlenen programlarla idrak edildi.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimin inmeye başladığı ve meleklerin sabah namazına kadar geceyi idrak edenlere dua ettiği böylesi esenlik dolu bir geceyi değerlendirmek, feyiz ve bereketinden faydalanmak ve Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmak için halkımız  camilerimize adeta akın etti.

Kandil dolayısıyla Müftülüğümüz tarafından merkez Hacı Sait Camiinde düzenlenen programa da katılım oldukça fazlaydı. Yatsı namazı öncesi cami görevlilerimiz tarafından abide eserleri bizlere ulaştıran ve Hayri hizmetlerde bulunan Müslümanlar için okunan Mevlid-i Şerif ile başlayan program, kılınan yatsı ve teravih namazlarından sonra devam etti. İl Müftümüz Faruk Gürbüz’ün gecenin mana ve önemi ile feyiz ve bereketi konulu vaazından ve yapılan  duadan sonra tesbih namazı kılındı. Program aralarında okunan aşr-ı şerifler ile söylenen ilahiler katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Tüm camilerimizde, arkasında kendisine hayır hasenat yapabilecek kimi kimsesi bulunmayan ve ahirete göç eden vatandaşlarımızın ruhları için cemaate okutturulan hatm-i şeriflerin duası yapıldı.

Program düzenlenen bütün camilerimizde katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Gecenin feyiz ve bereketinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız camilerde sabahladı.