12.06.2017

Hakkari’de Merkez-Taşra Buluşması

Ramazan ayında sunulan vaaz ve irşat programlarına katkı sağlamak ve merkez ile taşrayı kaynaştırmak amacıyla “Ramazan Buluşmaları” etkinliği çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Kazım Türkmen ve Diyanet İşleri Uzmanı Erdal Erturun’un katılımıyla 08-10 Haziran 2017 tarihleri arasında ilimiz ve ilçelerinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Program çerçevesinde 08 Haziran 2017 Perşembe günü Şemdinli ve 09 Haziran 2017 Cuma günü Yüksekova ilçelerimizde icra edilen programların ardından 10 Haziran 2017 Cumartesi günü il merkezinde görev yapan cami ve kur’an kursu öğreticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya katılan misafirlerimiz, Başkanlığımızca yurtdışında yürütülen faaliyetlerin tanıtımını yaptılar. Daha sonra, Ahmed-i Hani Yatılı Kur’an Kursunda;   İl Müftümüz Faruk Gürbüz, müftülük büro çalışanları, öğrenciler, öğrenci velileri, şehit yakınları ve gaziler ile öksüz ve yetimlerin katıldığı iftar yemeğine iştirak ederek, ardından karaciğer nakli ameliyatı geçiren din görevlimiz Şaban Önal’ı evinde ziyaret ettiler.

Aynı gün merkez Hacı Sait camii, Hacı Yusuf Ertuş camii ve Belediye camiinde öğle ve teravih namazlarında cami cemaatlerimiz ile buluşma gerçekleştiren daire başkanı Kazım Türkmen ve uzman Erdal Erturun, akabinde il müftümüz Faruk Gürbüz’le birlikte ilimiz kanaat önderlerinden Molla Nezir Akdoğan’ı ziyaret ettiler.