23.02.2017

DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi çerçevesinde cami ve kur’an kurslarımız bünyesinde yapımı tamamlanan dokuz adet semt kütüphanesi düzenlenen törenle hizmet startı verdi.

22 Şubat 2017 Çarşamba günü düzenlenen ve Kur’an Kursu Öğreticisi Abdulkadir Deniz’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan  açılış törenine Hakkari Valisi Sayın Cüneyit Orhan Toprak’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü S.Suvat Dilberoğlu  ile daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen il müftümüz Faruk Gürbüz programa katılan sayın valimiz Toprak ile diğer katılımcılara teşekkürlerini ileterek projenin gerçekleşmesinde maddi ve manevi katkıları bulunan her kurum ve kişiye Yüce Allah’tan muvaffakiyetler diledi.  Konuşmasında ilim ve okumanın önemine değinen il müftümüz, açılışı yapılan semt kütüphanelerinin misyonu, açılış amacı ve hedef kitlesi hakkında bilgiler sundu. Diğer kent kütüphanelerinde yer bulamayanlar için yeni fırsatlar yaratmak ve hijyenik bir ortamda ders çalışma imkanı sunmak üzere DAP ile müftülüğümüz arasında imzalanan protokol ile projenin gerçekleştirildiğini söyledi.

Ardından söz alan Sayın Valimiz Cüneyit Orhan Toprak projede emeği geçen kurumlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Konuşmasının devamında, "Bizim de gündemimizde olduğu üzere normal ekonomik yatırımların yanı sıra daha da önemlisi olan insana yatırımın başlamış olduğu bir noktadayız. İnsan unsurunun gerekli donanımlara sahip olmadığı, ahlakî ve manevî değerlere sahip olmadığı bir yerde sadece ekonomik yatırımların değil, hiçbir çalışmanın topluma, ülkeye ve insanlığa bir faydası olduğuna inanmayan bir kişiyim. Ahlakî olarak kendisini geliştirmemiş, ailesine, küçüklerine, büyüklerine, topluma ve devletine karşı vazifelerinin farkında olmayan bir insanın hangi ilimle, hangi eğitimle donanırsa donansın kimseye bir faydası olmaz. İşte bu insanlarımızı, çocuklarımızı ve gençlerimizi bahsetmiş olduğumuz noktaya getirebilmek için bu tip yerlere ihtiyacımız var. Bu uzun süredir gündemimizde olan bir konuydu. Hakkâri'de mekân ve yer sıkıntısı yaşıyoruz. Her istediğimiz yatırımı, her istediğimiz faaliyeti yürütemiyoruz. Bu manada yılların birikimi sonucunda ortaya çıkmış olan bu güzel camilerimizde, taziye evlerimizde mevcut bulunan mekânları değerlendirme kararı aldık. İl Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın destekleri ile yapılan çalışmalar sonucunda kullanılmayan durumda olan mekânları şu anda içinde bulunduğumuz çok nezih, temiz, düzenli, sessiz ilim yuvaları haline getirdik. Biz de cami ve taziye evi gibi mekânlarımızı değerlendirme kararı aldık. Bu projenin güzelliği şuan için söylüyorum 9 tane noktada gerçekleşmiş olması. Bu neredeyse ilimize 9 tane kütüphane kurmak gibi bir şey. Ayrı bir güzelliği değişik yerlerde ve köşelerde bulunmasıdır. Böylece öğrencilerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın, sizlerin çok daha kolay bu imkâna kavuşacak olmanız. Evlerinize yakın bu kütüphanelerde okuma faaliyetinizi çok rahat bir şekilde yapabileceksiniz." şeklinde konuştu.

Proje kapsamında yapılan Semt Kütüphanelerine ait mekanların eski durumları ile yeni durumlarını gösteren slayt gösterisinin ardından verilen ikramla program sona erdi.