07.12.2016

28-30 Kasım 2016 tarihleri arasında Adana ilinde yapılan 33. İl Müftüleri İştişare toplantısına katılan il müftümüz Geylani, toplantıya konu olan meseleler hakkında ilçe müftülerini bilgilendirdi.

06 Aralık 2016 tarihinde il müftülüğünde gerçekleştirilen ve Çukurca ilçe müftüsü Zafer Güneş, Şemdinli ilçe müftüsü Muhammed Değirmenci, Yüksekova ilçe müftü vekili Mehmet Korkut ile şube müdürlerimizin katıldığı toplantıda müftü Geylani özetle;

“Bilindiği üzere ülkemiz zorlu bir dönemden geçmektedir. Bu dönemin en az hasarla atlatılabilmesi için hepimizin üzerine düşen görev ve yetkiler vardır. Öncelikle barış dini olan İslam’ın adını kullanıp, İslam dininin insanlığın önünde zararlı bir dinmiş gibi algılanmasına sebebiyet veren örgütler hakkında vatandaşlarımızı uyaralım. Çocuklarımızın kötü emel besleyen kişi ve örgütlerin ellerine düşmemeleri için üzerimize düşeni yapalım. Milyonlarca insanın yerlerinden olmasına ve tabiatın tarumar edilmesine vesile olan zalim ideolojilerle İslam’ın savunulamayacağını, bunu yapanların da sadece İslam’a düşmanlık yaptıklarını halkımıza anlatmaya çalışalım. 15 Temmuz darbe girişimi gibi konularda halkımızın uyanık olması için gerekli telkinlerde bulunalım. Kadınların taciz ve şiddete, çocukların ihmal ve istismara uğramalarının dinimizce  affedilecek bir suç olmadığı yönünde vatandaşlarımızı bilgilendirelim. Henüz anne olma yaşına gelmemiş, eş olmaya karar vermemiş bir çocuğu anne ve babası dahi istese evlendirilmesinin uygun olmadığını anlatmaya çalışalım.” dedi.

Toplantının ardından ilimiz merkez Ahmed-i Hani Kur’an kursuna geçen il müftümüz ve ilçe müftüleri  öğrencilerle birlikte öğle yemeğini yediler. Öğreticilerinden kursun sorunları hakkında bilgi alarak buradan ayrıldılar.