15.11.2016

İl Müftümüz M.Feysal Geylani Kasım ayı mutad toplantısı münasebetiyle personellerle bir araya geldi.

15 Kasım 2016 Salı günü gerçekleştirilen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıya il müftüsü Geylani’nin yanı sıra, şube müdürleri, vaizler, büro personelleri ve din görevlileri katıldı.

Toplantıya Allah’a hamd-u sena ile başlayan il müftümüz Geylani görevlilerden; “Görevlerine sıkı bir şekilde sarılmalarını, cemaate karşı güler yüzlü ve saygılı olmalarını, her cami bünyesinde vatandaşlarımızın istifadesine sunulacak birer kütüphane oluşturmalarını, camileri sadece ibadet yeri olmaktan çıkararak, toplumsal sorunların konuşulduğu birer kültür merkezi haline getirmeleri gerektiğini istedikten sonra;

Bütün camilerin gün boyu açık tutulup, sabah namazı buluşmalarının gelenek haline getirilmesi, vakit namazlarında cemaatle namaza makul bir süreden sonra başlanılması, her camide görevli odası oluşturularak günün her vaktinde vatandaşlarımıza dini konulu desteklerine devam etmeleri ve cami ses cihazlarının sürekli kontrol altında tutularak aksaklığa meydan verilmemesi, cemaatin huzurlu ve hijyen bir ortamda ibadet yapmalarını temin için gerekli titizliğin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Müftü Geylani görevlilerin sorun ve taleplerini dinledikten sonra toplantı sona erdi.

Daha sonra kur’an kurslarında görevli kadrolu ve fahri öğreticililerle bir araya gelen il müftümüz Geylani, görevleri ile ilgili hatırlatmalarda bulunduktan sonra, öğreticilerin talep ve sorunlarını dinledi