25.04.2018

Hacı Adaylarımız Kur'an-ı Kerimi Öğrenme ile Hac Seminerlerine Katılmanın Önemi hakkında bilgilendirildi.

2018 yılı hac organizasyonunda ilimizden hacca gitmek üzere kesin kayıt yaptıran hacı adaylarımız Kur’an-ı Kerimi öğrenme ile hac seminerlerine katılmanın önemi hakkında bilgilendirildiler.

İl Müftümüz Faruk Gürbüz tarafından 25 Nisan 2018 Çarşamba günü verilen seminer Merkez Hacı Sait Camii toplantı salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından söz alan il müftümüz Gürbüz Başkanlığımızın Hac Yolcularına Kur’an-ı Kerim öğretimi projesi çerçevesinde bilgilendirmede bulunarak,  Kur’an-ı Kerimi öğrenmek veya tecvit kurallarına göre geliştirmek isteyen hacı adaylarımıza gerekli kolaylığın sağlanacağını, bu hizmeti alma yönünde istedikleri din görevlisinin yanına göndermek suretiyle yardımcı olabileceklerini söyledi.

Ayrıca; Ramazan ayından sonra il ve ilçe müftülüklerimizce hacı adaylarımıza yönelik olarak düzenlenecek Hac Hazırlık Kursları ile Tanışma ve bilgilendirme Toplantılarına katılmalarının önemini vurgulayan il müftümüz Gürbüz; hacı adaylarımıza daha şimdiden hac havasına girerek gerekli hassasiyeti göstermelerini tavsiye etti.