02.04.2018

Çorum ve Edirne’den Hakkâri’ye Kardeşlik Köprüsü

Kardeşlik Köprüsü projesi çerçevesinde Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Edirne İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Okuş ve Edirne Selimiye camii imam-hatibi Yusuf Selenli ilimizde bir dizi etkinlik gerçekleştirdiler.

30 Mart 2018 tarihinde İl Müftümüz Faruk Gürbüz ile birlikte Merkez Hacı Sait camiinde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasına katılan Çorum İl Müftüsü Dr Ahmet Akın bir ayet ve  bir hadis ışığında kısa bir vaaz yaptı.

İl merkez ve yakın köy camilerinin bağlı bulunduğu merkezi vaaz sistemi ile Cuma vaazını yapan müftü Akın, beraberindekilerle birlikte aynı gün öğleden sonra Okul Kütüphanelerinde Diyanet Yayınları Köşesi oluşturulması planı kapsamında Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesinde gerçekleştirilen programa katıldı.

Aynı gün akşam saatlerinde ilimiz merkez Ahmed-i Hani Yatılı Kur’an kursunu ziyaret eden Çorum Müftüsü Akın,  Edirne ili Selimiye Camii imam-hatibi Yusuf Selenli tarafından okunan aşr-ı şerifin ardından öğrencilerle sohbet gerçekleştirdi.

Çorum, Edirne ve Hakkari arasında gerçekleştirilen ve yapılan etkinliklerle birlik ve beraberliğimizin geliştirilmesine katkısı görülen Kardeşlik Köprüsü türü çalışmaların bütün il ve ilçelere yayılması temenni edildi.