09.03.2018

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş’tan Hakkari Valisine Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,  programının ikinci gününde Cumhuriyet Caddesinde bulunan esnafı ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Başkan Erbaş, daha sonra Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ı makamında ziyaret etti. Programı hakkında bilgi veren Başkan Erbaş, Kur'an Kurslarını ve camileri ziyaret ederek ilde görev yapan din görevlileriyle de bir araya geleceklerini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığının 90 yıldır dini konularda toplumu aydınlatma görevinin yürüttüğüne işaret ederek Başkan Erbaş Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din İşleri Yüksek Kurulunun yetkin ilim adalarından oluştuğunu ve toplumu aydınlatma noktasında üzerine düşen vazifeyi yerine getirmeye çalıştığını kaydetti.

Toplumda ihtilaflı, açıklığa kavuşturulmamış konuların bazı rahatsızlıklara sebep olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, “Milletimiz, Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarına Din İşleri Yüksek Kurulunun yapmış olduğu açıklamalara kulak versin” dedi.

Konuşmasında medyaya da seslenen Başkan Erbaş, ihtilaflı konuların ilim adamları tarafından müzakere edilip açıklığa kavuşturulduktan sonra toplumla paylaşılması gerektiğine dikkati çekerek, “Bu hassasiyeti, hem medyamızdan hem de bu konularda uluorta konuşan insanlardan özellikle istirham ediyorum. Milletimizi toplumumuzu yanlış anlayışlara sevk edecek konulardan uzak durmamız gerekiyor” diye konuştu.

Ziyarette Başkan Erbaş’a, Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ve İl Müftümüz Faruk Gürbüz eşlik etti.