05.03.2018

Kardeş Cami Projesi Erzurum ve Hakkari’yi Buluşturdu

Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, ilçe müftülerinden oluşan bir heyetle ilimiz ve ilçelerinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Kardeş Cami Projesi çerçevesinde Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Yakutiye ilçe müftüsü Osman Yazıcı, Palandöken ilçe müftüsü Abdurahman Kotan ve Aziziye ilçe Müftü vekili Sefa Özcan  01 Mart 2018 tarihinde ilimiz Yüksekova ilçesine geldiler. Burada  Merkez İhsaniye camiinde düzenlenen programa iştirak eden İl Müftüsü Sula  “İslam kardeşliği” konulu vaaz verdi.

Erzurum il müftüsü başkanlığındaki heyet 02 Mart 2018 tarihinde de   ilimiz merkezi ile Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde  irşad programlarına devam etti. Vaaz ve irşat gayesi ile ilimiz merkezine gelen Erzurum il müftüsü Sula il müftümüz Faruk Gürbüz’le beraber 02 Mart 2018 tarihinde merkez Hacı Sait camiinde düzenlenen sabah namazı buluşmasına iştirak etti.

Müftülüğümüzü  ziyaret eden müftü Sula, daha sonra merkez ve yakın köy camilerinin bağlı bulunduğu  merkezi vaaz sistemi ile Hacı Sait camiinde Cuma vaazını yaptı. Öğleden sonra ise il müftümüz Gürbüz ile birlikte Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek okulda eğitim ve öğrenim gören öğrencilere "İmam-Hatipli olmanın önemi" ile "Kur'an - ı Kerim ışığında Hz Muhammed örnekliğinde başarının yolları" konulu konferans verdi.

Aynı gün akşam namazında il müftümüz Gürbüz’le birlikte merkez Ahmed-i Hani Yatılı Kur'an Kursunu ziyaret eden Erzurum Müftüsü Hasan Hüsnü Sula yapılan hizmetler ile karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında yönetici ve öğreticilerden bilgi aldı. Akabinde öğrencilerle bir süre sohbet eden ve nasihatlerde bulunan müftü Sula kurstan ayrıldı.

Erzurum il müftüsü Hasan Hüsnü Sula ile beraberindeki heyetin 2 gün boyunca ilimiz ve ilçelerinde gerçekleştirdikleri faydalı faaliyetler nedeniyle kendilerine teşekkür eder saygılar sunarız. 05.03.2018