31.10.2017

Hacı ve umrecilerimiz hasret giderdi

Müftülüğümüzce; geçmiş tarihlerde ilimizden hacca veya umreye giden vatandaşlarımıza yönelik program düzenlendi.

31 Ekim 2017 tarihinde Merkez Hacı Sait Camiinde İl Müftümüz Faruk Gürbüz başkanlığında hac ve umre bürosu tarafından organize edilen programa daha önce hac veya umreye gitmiş çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Merkez Hacı Sait camii müezzin-kayyımı Mahmut Kaya tarafından okunan aşr-ı şerif ile başlayan program İl Müftümüz Faruk Gürbüz’ün konuşmaları ile devam etti.

Davetlerine icabet ederek toplantıya katılan hacı ve umrecilere teşekkür eden il müftümüz Gürbüz konuşmasında özetle; “hacca ve umreye gitmenin bir ayrıcalık olduğunu, günümüz şartlarında herkesin böyle bir imkana sahip olmadığını, hacı veya umreci olduktan sonra hal ve hareketlerimizde daha itinalı davranmamız ve bu unvanlarla bağdaşmayan tavırlardan kaçınmamız gerektiğini belirtti.”

2018 yılı umre tur ve fiyatları hakkında bilgilendirmede bulunan il müftümüz; önümüzdeki umre ve hac sezonunda daha kaliteli hizmetlere ışık tutması açısından, katılımcıların hac ve umre ibadetleri esnasında karşılaştıkları sorunlar ve bunlarla ilgili çözüm önerilerini dinledi.

Hacı ve umrecilerimiz kendilerinin unutulmamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek böylesi toplantıların devam etmesi dileğinde bulundular. Ayrıca hac ve umre arkadaşlarıyla hasret gidermenin mutluluğunu yaşadılar.

Verilen ikramların ardından toplantı sona erdi.  31.10.2017