15.08.2017

Ağustos ayı mutad toplantısı 15 Ağustos 2017 Salı günü İl Kültür Müdürlüğü bünyesinde bulunan Atatürk Konferans Salonunda yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıya il müftümüz Faruk Gürbüz’ün yanı sıra müftülük büro personelleri, vaizler ile  cami ve kur’an kursu görevlileri katıldı.

Geçen ayda yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda, İl Müftümüz Faruk Gürbüz görevlilerden; vekaletle kurban kesim kampanyasına katılımın artması için çalışmalar yapmalarını, bu konuda duyarlılığın oluşması için gerekli itinayı göstermelerini, etleri ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkeler ile dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak olan vekalet kurbanı ücretinin yurt içinde 850 TL, yurtdışında ise 600 TL. olarak belirlendiğinin vatandaşlarımıza duyurulmasını, Yaz Kur’an Kurslarının bitiminden sonra da cami ve kurslara gelecek vatandaşlarımıza Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerin öğretilmesinde yardımcı olmalarını, çocuklara hafta sonlarında ders vermeye devam etmelerini, her hafta değişik bir camide düzenlenen sabah namazı buluşmalarına katılarak cemaatten katılımın artması için telkinde bulunmalarını, kendi muhitlerinde bulunup 20 Ağustos’ta hacca gidecek vatandaşlarımızı ziyaret etmelerini ve görev alanları ile ilgili olarak müftülükçe verilen talimatlara uymalarını istedi.

Dilek ve temennilerin alınmasının ardından toplantı sona erdi.