13.07.2017

15 Temmuz 2016 tarihinde birlik ve beraberliğimiz ile devletin bekasına karşı düzenlenen hain darbe girişimi nedeniyle konferans programı düzenlendi.

13 Temmuz 2017 Perşembe günü saat 14.00’da Hakkâri Üniversitesine bağlı Çölemerik Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen programa, Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, il müftümüz Faruk Gürbüz, diğer kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bir gurup din görevlimiz tarafından "Selaların" okunmasıyla başlayan program,  saygı duruşu, istiklal marşı ve merkez Hacı Sait camii imam-hatibi Zübeyir Öztunç’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Ardından söz alan Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak özetle;  “Geçen yıl bu vakitlerde ülke olarak çok önemli bir badireyi atlattığımızı,  hiçbir zaman unutulmaması ve unutturulmaması gereken bir sınavdan hep beraber geçtiğimizi, kökeni dışarıda olan ve yaklaşık 40-50 senedir belli bir program dâhilinde devletimizin her kademesine sızıp bir darbe ile sonuçlandıracakları hain bir plan denemesinin 15 Temmuz 2016 tarihinde halkımızın feraseti, demokrasiye bağlılığı, iradesine sahip çıkması ve Sayın Cumhurbaşkanımızın  talimatları doğrultusunda inanılmaz bir cesaret göstererek bu hain planı hüsranla sonuçlandırdığımızı" söyledi.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ömer Pakiş’in "Dini Değerlerin İstismarı ve İstismar Hareketlerine karşı Müslüman Duruşu" konulu konferansının ardından il müftümüz Faruk Gürbüz’ün aziz şehitlerimizin ruhu, memleketimizin bekası, birlik ve beraberliğimizin devamı ve gazilerimizin sağlık ve sıhhatı için yaptığı duadan sonra program sona erdi.

Program sonrası Hakkari Üniversitesince açılan 15 Temmuz Şehitleri konulu fotoğraf sergisi gezildi.

Ardından Valimiz Sayın Toprak, Vali Yardımcısı Bekir Abacı ve Aile Sosyal Politikalar il Müdürü Mehmet Akif Bildirici ve il Müftümüz Faruk Gürbüz, 1992 yılında Ankara’da vatani görevini yaptığı sırada askeri konvoyun kaza yapması sonucu şehit olan Ali KURT’un ailesini, ardından da 1988 yılında Kıbrıs’ta vatani görevini yaparken geçirdiği spazm sonucu şehit olan Kerem YÖRDEM’in ailesini ziyaret ettiler.