02.05.2017

2017 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Acente hac organizasyonları ile hacca gidecek vatandaşlarımıza yönelik olarak düzenlenen ”Hac Hazırlık Kursları” başladı.

02 Mayıs 2017 tarihinde merkez Hacı Sait Camii toplantı salonunda startı verilen kurslara Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Başkanlığımız ve Acente hac organizasyonlarına kesin kayıt yaptıran hacı adaylarının tamamına yakınının katıldığı kursun ilk gününde ders veren il müftümüz Faruk Gürbüz,   hacı adayları için makbul ve mebrur bir hac yapmaları dilek ve temennisinde bulunduktan sonra “İbadet bilinci ve hac ibadeti “ konusunda katılımcılara önemli bilgiler vererek seminer yerinden ayrıldı.

Görevlilerimiz tarafından “Yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık” ile “Hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci” konuları anlatıldıktan sonra seminerin ilk günü tamamlanmış oldu. Seminerlere 03-04 Mayıs 2017 tarihlerinde aynı mekanda devam edilecektir.