20.04.2017

Müftülüğümüzün hazırlamış olduğu Kutlu Doğum Haftası programı yoğun ilgiye sahne oldu.

20 Nisan 2017 Perşembe günü saat 13.30’da Hedef Halı sahada düzenlenen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan  programa Hakkari Valisi Sayın Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcıları Bekir Abacı ve Hasan Ongu, İl Emniyet Müdürü S.Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Gököz, diğer daire amirleri ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen il müftümüz Faruk Gürbüz, katılımın yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra hafta boyunca ilimiz ve ilçelerinde düzenlenecek etkinlikler hakkında kısa bilgiler sundu.

Ardından kürsüye gelen Hakkâri Valisi Sayın Cüneyit Orhan Toprak, programın yapımında emeği geçen müftülük görevlilerine, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunanlara ve içlerindeki peygamber sevgisinden dolayı salonu dolduran yurttaşlara teşekkür ettikten sonra güvenilir toplum olma yolunda yapmamız gerekenleri asrı- saadetten ve Peygamber hayatından örnekler vererek anlattı.

Akabinde  “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansına başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfettişi Sadi Arslan; insanlığın en buhranlı dönemini yaşadığı bu günlerde sıkıntılardan kurtulmanın tek yolunun güven toplumu olmaktan geçtiğini,  karşılıklı güvene sahip,  birbirlerinin şerrinden emin olmayan toplumların bölünme ve yok olmaya mahkum olduğunu belirttikten sonra, konu ile ilgili ayet ve hadisler ışığında Hz. Muhammed ve Sahabe-i Kiramın hayatından örnekler sundu.

Söylenen ilahiler ve il müftümüz Faruk Gürbüz tarafından okunan duygu yüklü şiirin ardından program sona erdi.

Program vesilesiyle katılımcıların tamamına dini konulu kitaplar ile gül verilerek tatlı ikramında bulunuldu.