29.03.2017

2017 yılı Başkanlığımız umre organizasyonunun servisli 14 günlük programının 24. Turu ve Kudüs bağlantılı programın 10. Turu ile umreye gidecek vatandaşlarımıza yönelik seminer düzenlendi.

28 Mart 2017 tarihinde Hacı Sait Camii Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde; il müftümüz Faruk Gürbüz umre ibadetinin önemi ve yapılışı ile ibadet öncesi, esnası ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Seminer sırasında söylenen ilahilerin umrecilerimizi duygulandırdığı gözlendi.

Merkez  Hacı Sait camiinde 11 Nisan 2017 tarihinde düzenlenen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde ise il müftümüz Faruk Gürbüz öncelikle umre öncesi  Türkiye’de yapılması gerekenler hakkında kısa bilgiler verdikten sonra Mekke ve Medine ile hava alanlarında, otellerde, servis beklerken,   yemekhanelerde  ve ihram altındayken yapılacaklar hakkında açıklamalarda bulundu.

Ardından Kabeyi  ve sembollerini maket yardımıyla tanıtan il müftümüz Gürbüz uygulamalı tavaf tan sonra  sa’y yaptırdı.