11.01.2017

İl Müftümüz Faruk Gürbüz Ahmed-i Hani Kur’an Kursunda hafızlık eğitimi gören öğrencilerle bir araya geldi.

10 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilen ziyarette il müftümüz Gürbüz öğreticilerden kursun faaliyetleri ile sorunları hakkında bilgi aldıktan sonra öğrencilere hitaben özetle şöyle dedi.

“Böylesi güzel ve modern bir mekanda Allah’ın kitabını hıfz ediyor olmanız dolayısıyla ne kadar şükretsek yine azdır. Bizlere bu imkanı veren Allah’a hamd-u senalar olsun.  Hafız olmak için yaklaşık 3-4 yıl uğraş vermektesiniz. Hafızlığı geliştirmek ve ezberlenenleri unutmamak için sürekli tekrar gerekmektedir. Yani hafız olmaktan ziyade hafız kalmak önemlidir. Ben şahsen sizlerin iyi birer hafız olacağınıza ve hıfzınızı sürekli geliştireceğinize canı gönülden inanıyorum. Sizlerin de buna inanıp çalışmanıza o şekilde devam etmeniz gerekmektedir. Zira her başarının anahtarı inanmaktır. Karşılaşacağınız her hangi bir sorunda yanınızda olduğumuzu, sorunlarınızın giderilmesinde elimizden gelen her türlü çabayı harcayacağımızı unutmamanızı istiyorum.”

Daha sonra öğrencilerin dilek ve temennilerini alan il müftümüz Gürbüz kurstan ayrıldı.