19.12.2016

İlimiz müftüsü iken Bitlis il müftülüğüne tayin edilen il müftümüz Geylani 19.12.2016 tarihli mutad toplantıda müftülük personellerine veda etti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda konuşan il müftümüz Geylani özetle şöyle dedi. “Hepinizi Allah’ın selamı ile selamlarım. Yaklaşık beş yıldır beraber çalışmaktayız. Bu süre içerisinde bir çok hizmeti birlikte yürüttük. Tamamladığımız hizmetlerimizin yanında devam eden hizmetlerimiz de bulunmaktadır. Bu hizmetleri tamamlamayı ve daha güzel hizmetlerde bulunmayı da Yüce Allah sizlerle birlikte bizden sonra görev alacak arkadaşlarımıza nasip etsin.

Sizlerden birkaç istekte bulunacağım. Bilindiği üzere camiler herkesime hitap eden kutsal mekanlarımızdır. Camilere siyaseti sokmamaya gayret gösterelim. Her hangi bir siyasi görüş algısı yaratabilecek tutum ve davranışlardan kaçınalım. Yol göstericimiz Kur’an-ı Kerim, önderimiz Hz. Muhammed (sav) olsun. O’nun ve ashabının yolundan ayrılmadığımız müddetçe içinde bulunduğumuz zor sınavları daha kolay geçeceğimize olan inancım tamdır.

Bu vesileyle beraber çalıştığımız bu süre içerisinde herhangi birinizin kalbini kırmış isem hellalik diliyorum. Bende size olan hakkımı helal ediyorum. Allah’a ısmarladık."

Daha sonra söz alan; müftülüğümüz veri hazırlama ve kontrol işletmeni iken, Hakkari İl Afet Müdürü olarak tayin edilen Murat ALKAN da beraber çalıştıkları yaklaşık 25 yıl içerisinde bilerek veya bilmeyerek gönül kırgınlığına sebep olmuş ise herkesten helallik dilediğini, kendi hakkı var ise de helal ettiğini söyledi.

Bizler de müftülük personelleri olarak; gerek Bitlis İl Müftülüğüne tayin edilen sayın müftümüz Geylani ve gerekse İl Afet Müdürü olarak atanan Murat ALKAN arkadaşımıza, geçmiş hizmetlerinde olduğu gibi yeni hizmetlerinde de Yüce Allah’tan muvaffakiyetler dileriz.