07.11.2016

İl Müftümüz Mehmet Feysal Geylani ilimiz Şemdinli ilçesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Çukurca ilçe müftüsü Zafer Güneş ve Yüksekova ilçe müftü vekili Mehmet Korkut ile beraber Şemdinli ilçesine giden il müftümüz Geylani ilçe müftülüğünü ziyaretinde ilçe müftüsü Muhammed Değirmenci’den  çalışmalar ile sorunlar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra ilçe müftüsü Muhammed Değirmenci ve beraberindeki diğer müftüler ile kur’an kurslarında incelemelerde bulunan il müftümüz öğrencilerle sohbet ederek eğitim ve öğretim ile ilgili sorun ve önerilerini dinledi.

Akabinde inşaatı devam eden ve yakında hizmete açılması planlanan Hz. Ali Kur’an Kursunda incelemelerde bulunan müftü Geylani, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra, böylesi  güzel ve modern bir mekanın kur’an kursu olarak tahsis edilecek olmasının sevincini yaşadığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. İlçe müftüleriyle beraber buradan Hz. Seyit Taha-i Hakkari Yatılı Kur’an kursuna geçen il müftümüz kurs yönetici ve öğreticilerinden kurs hakkında bilgi aldı. Akabinde öğrencilerle buluşan müftü Geylani Allah’a Hamd-u senadan sonra öğrencilere hitaben “Hepinizi Allah’ın selamı ile selamlarım. Böylesi güzel ve modern bir mekanda Allah’ın dinini öğreniyor ve hidayet kaynağımız Kur’an-ı Kerimi okuyor olmanın bahtiyarlığını yaşamalısınız. Sizlerden isteğim kendinizi; bu güzel imkanları yerinde kullanarak geleceğimizi aydınlatan, İslam için çalışan, milletimize ve memleketimize faydalı birer fert olarak  yetiştirmeye gayret göstermenizdir. Bizler sizlerin yanındayız. Arzu ve isteklerinizi yerine getirmeye gayret göstereceğiz. İyi birey olarak yetişmeniz için üzerimize düşen ne varsa yapmanın gayreti içinde olacağız.” Dedikten sonra öğrencilerin dilek ve temennilerini alarak ilçeden ayrıldı.