15.09.2017

Hakkari'de Hafızlık İcazet Merasimi

İlimiz Merkez Ahmed-i Hani Yatılı Erkek Kur’an Kursunda eğitim görerek hafızlıklarını tamamlayan ve belge alan 18 Hafız için 13.09.2017 Perşembe günü  Merkez H. Sait Camii’nde icazet merasimi düzenlendi.

Merasime  Sayın Valimiz Cüneyit Orhan TOPRAK, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Vali Yardımcıları Bekir ABACI, Mehmet Nurullah KARAMAN, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdurrezzak ATEŞ, Durankaya Belediye Başkanı Fatih KESKİN, İl Müftümüz Faruk GÜRBÜZ, kurum müdürleri, vatandaşlar ve hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin aileleri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Yaşar ÇUĞADAR tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından merasimin açılış konuşması İlimiz Müftüsü Faruk GÜRBÜZ tarafından yapıldı. Sayın Valimiz Cüneyit Orhan TOPRAK’ın yaptığı konuşmalarının ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdurrezzak ATEŞ’in konuşma yaptığı merasim, Ahmed-i Hani Yatılı Erkek Kur’an Kursu İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahiler ve mezun olan hafızlar tarafından Kur’an-ı Kerimden okunan aşrı şeriflerle devam etti. Hafızlara belge ve hediye takdiminin ardından kılınan öğle namazı müteakip katılımcılara yapılan öğle yemeği ikramı ile merasim sona erdi.