15.05.2017

İl Müftümüz Faruk Gürbüz 15 Mayıs 2017 Pazartesi günü düzenlenen ve ağırlıklı olarak Ramazan ayı hizmetlerinin görüşüldüğü aylık mutad toplantısında personellerle bir araya geldi.

İl Müftümüz Gürbüz’ün yanı sıra şube müdürleri, vaizler, büro personelleri ve cami görevlilerinin iştirak ettiği toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Engelliler haftası münasebetiyle işitme engelli öğrenci tarafından okunan aşr-ı şerif mealinin işaret diliyle Belediye camii imam-hatibi Yasin Aşkan tarafından verilmesinin ardından; personellere hitap eden il müftümüz, geçmiş ayda icra edilen Kutlu Doğum Haftası ile diğer faaliyetlerin değerlendirmesini yaptıktan sonra, Ramazan ayında cami ve kur’an kurslarımızda yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, personelden bu ayda; yapılması gereken rutin faaliyetlerin yanında vatandaşlarımıza hizmet vermede daha titiz olmalarını, hizmeti cami duvarları ile sınırlı tutmamalarını, sevinç ve keder günlerinde cemaatin yanında yer almalarını, çocukları camiye ısındırmada gerekli gayreti göstererek, özellikle camiye gelecek çocuklara cemaatin ilgi ve alaka göstermeleri için gerekli telkinleri yapmalarını, şehit yakınları ve gaziler ile hasta ve yaşlı vatandaşlarımızı ziyaret ederek yakınlık göstermelerini, camilerde kadınların rahat ibadet yapmaları  için  uygun mekanlar oluşturmalarını  istedi.

Ayrıca okulların kapanmasıyla başlayacak yaz Kur’an Kursları için gerekli hazırlıklara şimdiden başlamalarını ve kursiyerler için hijyen ve uygun mekanlar hazırlamalarını hatırlattı.

Dilek ve temenniler alındıktan sonra toplantı sona erdi.